Bismillahirrahmanirrahim..
Yuhu!!
org sume busy buad post
'Goodbye 2011'..'Welcome 2012'..blablabla
and my post kali ni wah!! recipe bebeh!
Sebelum tu nk cer dulu ah..
ok mase tuh takde orang kat rumah
my mom keje..so,,aku la yg kene jadi maid tak berbayar kan kat rumah..
maid plak tak datang..
merajok ngan aku tak kasi die nila baju aku..
aku la yg kene masak..
actually abah da masak tau..
then kakak aku bawak kangkung dr kedai cik kojak..
ingat abah da masak..
jadi aku pon pakai masuk belacan cili bilis tenggiling.hah.tipu.ok.
buat la kangkung belacan..maklumlah..aku tak boleh makan tanpa sayur oh..
jage badan.seluar jeans tak muat.
jadi nilah kangkung belacan ala belasah aku.
kire jadi la ni kan?
ok.pastu rase cam sesaje ar nk buad sphagetti..
bahan da ade da..Julia Ziegler kate paling senang nk masak is sphagetti
so,,1st of all..korang readykan bahan2..
memule potong dulu lada benggala yg mak kite beli kat Cameron uh
tak kisah ar kale merah pink kuning hijau..
then sediakan minced beef..ok tak paham..daging cincang
tapi aku gune ayam tau..takde stok kat tesco kan..
tapi lebih sedap gune daging..die solid sikit..
picture was taken in the refrigerator..haha
pastuh..ha..jgn lupe prego kite..
ok then korang sediakan periuk n masukkan je sume isi dalam tin prego tuh ke dalam periuk yang diletak atas dapur masak tu..
tunggu cam mendidih siket,,
masukkan je lada benggala ngan ayam cincang tu..
kacau..sampai mendidih siket..
da siap sos!
tgk semut ni pon tak sabar nk kacau sos aku..
pastu amek sphagetti tak kisah la cap ape..aku amek yg murah je..
cap ayam pon takpe..ade ke??
ok then rebus je n toskan..ala macam korang rebus maggi tu nk buat mi sedap..
bile masukkan sphagetti tu,,jadi macam ni..
nampak gitu ira sphagetti tu..lawa kan?
pastu..tggu sampai mee sphagetti tu jadi cam cair siket colour kuningnye..
baru angkat..kalau tak..nanti die keras bile dhidang..
jadilah sphagetti semudah 1,2,3..tak tahan.ayat cheff ridz..
Sedap juge jadikan rambutan dr dusun opah korang sebagai dessert..
Sampai tertidur abg aku tggu sphagetti spesel adek die..
maaflah gambar tak senonoh siket..
ok tu je..
kalau tak habes ke,,boleh simpan dalam peti sejuk pastu esok panaskan pakai microwave mahal korang yea?
tak pon bagi la jiran korang siket..dapat pahala lagi bagus kan??
selamat mencuba resepi yg tak sebebeebberapa ni..
tehee~
Hebat la dia pandai masak. Kita baru nak belajar. Hehe
ReplyDeletewah ! sedapnye ;p nak jugak ... <3 huhuhu
ReplyDelete@athirah khairi : haha..senang je kot..kan semudah 1,2,3
ReplyDelete@hikayat si gadis : sedap ke??haha..tak habis pon kat rumah saya tuh..
ReplyDelete